Kontakta oss

place2place.

En idé, vision och dröm. Ola och Daniel, entreprenörerna som grundat place2place, kom till oss med sin idé om att skapa den första digitala marknadsplatsen för återbrukade kontorsmöbler. Vi älskar innovativa, bra idéer och tillsammans har vi från 2020 till slutet av 2022 utvecklat och vidareutvecklat visionen till en digital plattform.
Besök place2place
Webbsida

Brief

place2place önskade en visuellt tilltalande hemsida med e-handelsfunktioner. För att få hemsidan till en levande marknadsplats krävdes ett system för att skapa konto, ett system för säljare och ett för köpare. Med ett konto skulle användaren få tillgång till fler funktioner och köpare och säljare skulle kunna göra affärer digitalt.

Det efterfrågades också en smidig adminpanel för att ägarna av Place2place enkelt skulle kunna administrera hemsidan på egen hand och sköta dagliga uppdateringar. Som startup behöver man även genomslagskraft för att maximera synligheten och vi fick ta fram en strategi för Google Ads och sökoptimering.

Teknologier
next.js
node.js
sql
google cloud platform
api
Leverans
Design prototyp
Responsiv design
E-handel
Adminpanel
"Vi utvecklade marknadens första helt cirkulära e-handelsplattform med morgondagens viktigaste kompetens. Det kommer vi fortsätta med."
OLA & DANIEL, GRUNDARE AV PLACE2PLACE

Resultat

Under två år har flera leveranser och versioner av plattformen lanserats och i takt med att Place2place växte behövde deras digitala marknadsplats också göra det. Den initiala plattformen byggdes i Next.js med Strapi som adminpanel och Node.js för backend. I och med stor datahantering används SQL som databas och plattformen hostades på Google Cloud Platform.

I takt med vidareutveckling, fler samarbetspartners för place2place och nya idéer har flera APIer implementerats och integrerats i plattformen, både för unika användare och för hela webbplatsen. Olika avtal har krävt olika system för inloggade konton och We Know IT utvecklade och såg till att det fungerade. Det har också tillkommit en chat på hemsidan och ett smidigt kommunikationssystem som gör köpprocessen effektiv. Parallellt jobbade vi med deras synlighet på Google vilket genererade varumärkesmedvetenhet, trafik och kunder.
  • Googles startsida
    20 sökord
  • Ökad trafik på 6 månader
    +50%
  • Konverteringsgrad
    >15%

Vad kan vi göra för dig?

Vi hjälper med att förverkliga er idé och förbättra er digitala närvaro. Låt oss skapa framtiden tillsammans!

Tjänster

Se mer

We Know IT är techbolaget som sedan 2008 levererat innovativa plattformar och uppdrag inom utveckling, design och digital marknadsföring. Vi strävar efter långsiktiga samarbeten, leveranser över förväntan och ett agilt arbetssätt och kommunikation.
© We Know IT Sweden AB