Kontakta oss

Kävlinge Volontärportal.

Den hälsofrämjande enheten på Kävlinge kommun hade en utmaning att smidigt samordna kommunens volontärer och de med behov av stöd eller hjälp. Tillsammans har vi designat och utvecklat en digital plattform som möjliggör mer engagemang och tillgänglighet för invånarna. Vi på We Know IT är stolta över att få bidra till digitalisering i offentliga verksamheter!
VOLONTÄRPORTAL

Brief

Kävlinge kommun skulle bygga en volontärportal för att förenkla engagemang och hjälptjänster för de äldre i kommunen, med det långsiktiga målet var att förhindra inträdet i äldrevården. De behövde en webbapp som är enkel att använda och navigera i. Syftet var att volontärer skulle kunna logga in och ta sig an uppdrag, samt att uppdrag enkelt skulle kunna läggas upp. Matchningsprocessen skulle ske sömlöst och likaså kommunikationen. Med användarvänlighet i fokus tog vi fram en design som var tydlig för både användare och administratörer av verktyget.

I volontärportalen skulle alla kommuninvånare både kunna ta sig an och lägga upp uppdrag. För ökad säkerhet behövdes en integration med BankID. Varje användare skulle kunna se lediga uppdrag, vilka uppdrag de tagit sig an samt att volontärerna skulle kunna lägga in vilka dagar och tider de finns tillgängliga.
Teknologier
next.js
node.js
rest-api
postgre sql
express.js
strapi
Leverans
Volontärportal
Bank ID autentisiering
Adminpanel
"We Know IT har verkligen lyckats med att uppfylla våra önskningar om en skräddarsydd volontärportal. Projektgruppen visade på en hög servicegrad med stor förståelse för våra krav, behov och önskemål om funktioner. Utan deras profession, kunskap och snabba omställningar hade inte detta varit möjligt!"
EBBA, ENHETSCHEF KÄVLINGE KOMMUN

Resultat

Volontärportalen lanserades i februari 2022 med stor framgång. Tack vare webbapplikationen har de anställda på den hälsofrämjande enheten kunnat spara tid och resurser för rekrytering och arbetssätt. Dessutom kan de idag enklare följa processerna, få en tydlig överblick över verksamheten och nå en större målgrupp.

Med hjälp av webbappen kan fler bli volontärer och fler invånare kan få hjälp med både små och stora uppdrag. Kävlinge kommun har som mål att vara Sveriges bästa kommun inom omsorg och förhindra inträdet i hemvården. Genom att få engagerade volontärer som kan hjälpa äldre ska verktyget bidra till enkel användning som passar alla målgrupper.

Tillsammans med Kävlinge kommun har vi ett support- och vidareutvecklingsavtal samt hosting. Med hosting hos oss behöver de inte tänka på tekniska aspekter, utan vi ser till att webbappen ligger uppe och att systemet klarar tillräckligt många användare. Genom support och vidareutveckling finns vi tillgängliga för att hantera om buggar uppstår, samt om det finns delar som kan förbättras och läggas till i webbappen.
  • Googles startsida
    20 sökord
  • Ökad trafik på 6 månader
    +50%
  • Konverteringsgrad
    >15%

Vad kan vi göra för dig?

Vi hjälper med att förverkliga er idé och förbättra er digitala närvaro. Låt oss skapa framtiden tillsammans!

Tjänster

Se mer

We Know IT är techbolaget som sedan 2008 levererat innovativa plattformar och uppdrag inom utveckling, design och digital marknadsföring. Vi strävar efter långsiktiga samarbeten, leveranser över förväntan och ett agilt arbetssätt och kommunikation.
© We Know IT Sweden AB