Kontakta oss

Dagligvaruklipp.

Dagligvaruklipp är ett svenskt företag som driver en digital plattform för att minska matsvinn och öka försäljningen av klippartiklar inom dagligvaruhandeln. Plattformen fungerar som en marknadsplats där återförsäljare och leverantörer kan förmedla varor som annars riskerar att bli svinn. Genom samarbete med Matmissionen har Dagligvaruklipp även utvecklat en donationstjänst för att stödja välgörenhet.
Besök Dagligvaruklipp
Digital Handelsplats

Brief

Dagligvaruklipps vision har från början varit klar: att skapa en digital plattform för att rädda producerade varor och minska matsvinnet. För butiksanställda ska det vara enkelt att "klicka" hem pallar av varor som kan bli klippartiklar istället för att slängas.

För att förverkliga denna vision skapades en digital marknadsplats/plattform där leverantörer möter dagligvaruhandeln. Plattformen designades för att vara lättanvänd både via webb och mobil, samt skalbar för att kunna integreras med andra system och anpassas med nya funktioner.
Teknologier
React.js
Next.js
Node.js
Firestore
Google Cloud
Google analytics
Google Tag manager
Leverans
Cloudbaserad webbapplikation

Interaktiva designprototyper
"We Know IT har varit en ovärderlig partner för oss. Deras flexibilitet och expertis inom design, frontend och backend har varit avgörande i utvecklandet av vår plattform. Vi uppskattar deras unga och drivna team som alltid levererat med entusiasm och hög kvalitet."
- Hampus Rosander, Co-founder

Resultat

Idag kan matbutiker över hela Sverige ansluta sig till vår plattform kostnadsfritt. Med några få knapptryck får butiksmedarbetare tillgång till prisvärda varor utan att behöva kontakta leverantörer själva. Genom att digitalisera hela processen minskas behovet av tidskrävande administration, vilket ger butikerna möjlighet att fokusera på sin kärnverksamhet.

Dagligvaruklipps innovativa plattform gör det enkelt för matbutiker i hela Sverige att minska svinnet i grossistleden. Sedan starten 2023 har över 150 ton mat räddats genom att omvandla varor som annars skulle ha kastats till attraktiva erbjudanden i butikerna. Plattformen adresserar matsvinnsproblemet, ökar försäljningen för matbutiker och erbjuder slutkonsumenterna produkter till bättre priser – en win-win för alla parter! Varor som inte lyckas säljas genom plattformen doneras till Matmissionen.
  • Räddat mat från att slängas
    +150 ton
  • Förmedlade pallar
    +1000
  • Aktiva leverantörer och butiker
    +500

Vad kan vi göra för dig?

Vi hjälper med att förverkliga er idé och förbättra er digitala närvaro. Låt oss skapa framtiden tillsammans!

Tjänster

Se mer

We Know IT är techbolaget som sedan 2008 levererat innovativa plattformar och uppdrag inom utveckling, design och digital marknadsföring. Vi strävar efter långsiktiga samarbeten, leveranser över förväntan och ett agilt arbetssätt och kommunikation.
© We Know IT Sweden AB