Kontakta oss

Världskulturmuseet .

Världskulturmuseet i Göteborg har sin utställning Världens spel från april 2023 till augusti 2024. Utställningen presenterar 4000 år gamla brädspel som möter dagens spelkultur från olika delar av världen. En stor del av utställningen är digital och We Know IT har utvecklat det webbaserade innehållet på utställningen.
Besök Världskulturmuseet
DIGITALISERING AV SPEL

Brief

Världskulturmuseet sökte en webb- och IT-leverantör inför hösten och vintern 2022 för deras utställning Världens spel. En stor del av utställningen består av webbaserat innehåll där besökarna kan läsa mer om spelet, se bilder och film samt testa på att spela. Uppdraget innefattade utveckling av 36 sidor till olika fördjupningsskärmar. Det är en digital upplevelse som behöver fungera sömlöst över hela perioden som utställningen pågår där flera tusen besökare förväntas.

Världskulturmuseet hade redan mycket innehåll och behövde utvecklare som kunde implementera innehållet i ett gränssnitt för att spela in ljud, visa bilder och filmer, zooma samt spela vissa av spelen.
Teknologier
react.js
webswing
json
Leverans
Systemapplikation

Resultat

We Know ITs utvecklarteam utvecklade ett gränssnitt i React.js där allt innehåll blev synligt för besökarna i skärmarna på Världskulturmuseet. De skapade individuella sidor för respektive fördjupningsskärm och skapade mallar som förenklade utvecklingsprocessen. Med hjälp av mallarna kunde vi smidigt ladda upp texter, bild, filmer och ljud, samt dritftsätta allting inför premiären.

Spelen möjliggjordes genom att köra dem i en separat webswing server. Gränssnittet är statiskt och består bara av frontendutveckling. Därför lades extra mycket tid på utseendet och detaljer i utvecklingen. Då uppdraget krävde testning på skärmarna på Världskulturmuseet innehöll teamet två utvecklare i Göteborg. We Know IT jobbar till största del på distans, men när uppdragen kräver fysiska möten eller testning löser vi det enkelt med våra konsulter utspridda över hela Sverige.
  • Googles startsida
    20 sökord
  • Ökad trafik på 6 månader
    +50%
  • Konverteringsgrad
    >15%

Vad kan vi göra för dig?

Vi hjälper med att förverkliga er idé och förbättra er digitala närvaro. Låt oss skapa framtiden tillsammans!

Tjänster

Se mer

We Know IT är techbolaget som sedan 2008 levererat innovativa plattformar och uppdrag inom utveckling, design och digital marknadsföring. Vi strävar efter långsiktiga samarbeten, leveranser över förväntan och ett agilt arbetssätt och kommunikation.
© We Know IT Sweden AB