logomenu

UX/UI-Design

Grunden för användarvänliga och snygga hemsidor

Med UX & UI samt grafisk formgivning skapar vi en digital design i enlighet med din verksamhet och dina önskemål som engagerar användaren och skapar värde långsiktigt.

Exempel på våra UX/UI-Design projekt

Vernivia

UX&UI Design, Webbutveckling i Wordpress och Digital marknadsföring i form av SEO & SEM.

Folkes Biluthyrning

UX&UI Design, skräddarsydd webbapp och digital annonsering.

Place2place

Skräddarsydd e-handelsplattform med flertalet API:er och digital marknadsföring.

Företagarförbundet

Design och apputveckling med vidareutveckling långsiktigt.

Gadden

Design och webbutveckling i Wordpress.

Go Voiage

UX&UI Design och apputveckling för iOS och Android.

Digital design och användarvänlig hemsida

En digital design är inte bara för att skapa snygga hemsidor, utan också för att skapa en användarvänlig webbdesign. Våra konsulter inom design har kunskap och kompetens av grafisk formgivning samt UX & UI design. Det innebär att vi kan ta fram och producera snygga hemsidor och appar, där designen följer dina önskemål och rådande trender. Dessutom får du en design där förståelsen för användaren bakom skärmen står i fokus. Idag är konkurrensen hög bland digitala plattformar och det krävs en genomtänkt strategi och plattform för att få användarna att stanna kvar på hemsidan eller i appen. Att implementera digital design med webb- eller apputveckling skapar en koppling mellan teknik, utseende och användaren. Med ett komplett team av utvecklare, UX & UI designers och digitala strateger kan vi säkerställa att våra projekt skapar långsiktigt värde för våra kunder.

Vad är UX Design / UI Design?

UX står i sammanhanget för User Experience - användarupplevelse - och är en viktig del i utveckling av digitala plattformar. Det handlar om att skapa en hemsida eller app som gynnar användarens upplevelse när hen interagerar med den. En UX designer konsult jobbar med att skapa enkla, effektiva och relevanta lösningar för användaren. Syftet är att användaren ska få en bra upplevelse, där vägen till konvertering eller lösning på användarens behov är enkel. UI står i sin tur för User Interface - användargränssnitt - vilket skapar förutsättningar för användaren att interagera med hemsidan eller appen. Det kan handla om att sätta en knapp, skärm, ljud eller en sida med rätt utseende och på rätt plats för att användaren ska navigera enkelt. Tillsammans görs en digital design där UX & UI samverkar för att användaren ska få en så smidig och bra upplevelse som möjligt på din plattform. Här handlar inte design bara om att skapa snygga hemsidor och appar, utan att optimera dem utifrån användarens behov och beteende.

Gör en designprototyp som ett första steg i ert app- eller webbprojekt

Söker ni investerare eller finansiärer till utvecklingen av er plattform? Som ett första steg kan det då vara lämpligt att skapa en designprototyp av plattformen att visa upp för era intressenter. Det genererar en lägre risk för er, samtidigt som ni får något konkret och imponerande att visa upp. Vi rekommenderar detta till många av våra kunder som är startups eller privatpersoner och vill testa sin affärsidé. Utöver att ni får en snygg designprototyp att visa upp så kan prototypen även vara en grund för eventuell vidareutveckling av själva projektet/plattformen. Det är enkelt att köpa en designprototyp av oss och vägen dit brukar se ut såhär: Vi inleder med ett kostnadsfritt digitalt möte där ni kan förmedla er vision till designern och projektledaren. Vi går igenom tankar kring grafisk profil, definierar funktionalitet och omfattning samt hur interaktiv prototypen behöver vara. Offert tas fram och skickas över med planerad uppstart. UX & UI-designern tar fram förslag på en prototyp och under projektets gång får ni möjlighet att ge löpande input på arbetet för att slutligen landa i en skarp prototyp enligt er vision. Vid ett projekt ligger designprototypen till grund för en eventuell revidering av designen och sedan implementation av användargränssnittet i kod.
Kontakta oss för ett designkoncept

Användarcentrerad appdesign & webbdesign som en grundpelare i våra utvecklingsprojekt

UX & UI design utgör i princip alltid första steget i våra utvecklingsprojekt - vare sig om det är en app eller hemsida av stor eller liten omfattning lägger designen grunden för vad som sedan ska utvecklas. En väldesignad plattform inger förtroende hos användaren och förbättrar kundupplevelsen, vilket nästan alltid resulterar i ökade konverteringar. Snygga hemsidor och användarvänlig webbdesign går hand i hand på alla våra projekt.
 

I en rapport från Forrester, som refereras i Forbes, klargörs vikten av UX-design för företag då de påvisar att varje investerad dollar i UX-design ger, i genomsnitt, en avkastning på 100 dollar - det är alltså en Return of investment (ROI) på 9900%.   Våra designers har kompetens inom UX & UI samt grafisk design. I projektprocessen är våra digitala designers en central brygga mellan er vision och det faktiska skapandet av plattformen som görs av våra utvecklare. I utvecklingens sista skede kopplas UX/UI-designers in igen för att säkerställa att designen har implementerats på rätt sätt, från digital design till implementation/utveckling och eventuell revidering av designen.

Toppstudenter inom digital design runt om i Sverige på era uppdrag

We Know IT finns runt om i Sverige och med ett växande team av design-konsulter så kan vi erbjuda skräddarsydd konsultuthyrning till er verksamhet. Saknar ni kompetens inom UX & UI-design? Vi har lång erfarenhet av att tillsätta IT-och design-konsulter till marknadsledande priser på IT-relaterade projekt inom en bred variation av kunder och branscher. Läs gärna mer om vår konsultuthyrning.

Intresserad av en prototyp? Gör en förfrågan i formuläret nedan eller kontakta oss på hello@weknowit.se

Kontakta oss

Skicka en förfrågan så hör vi av oss.